Design och konstruktion

Din utvecklingspartner

Ni hittar produkter från BECHEM i elektriska tandborstar, kylskåp, frysar, torktumlare, tvättmaskiner, diskmaskiner, kaffekokare, äggkokare, brödrostar, ugnar, tangentbord, möbler, pianon och i många fler hushållsnära produkter.

Elverktyg, robotgräsklippare och andra produkter är lika behövande av specialsmörjmedel.

Specialsmörjmedel kan hjälpa er att eliminera nästan alla typer av oljud

Torra smörjmedel (glidlacker) leder till minskning av vibration i statiska kontakter och är väldigt effektivt för att eliminera det kända fenomenet “stick-slip” i glidande kontakter. Fasta additiver (PTFE, MoS2,grafit) som finns i glidlacker spelar en nyckelroll för friktionsreduktion. Typen av bindemedel är kritiskt för god vidhäftning, temperatur- och slitageresistans.

De är inte temperaturberoende eftersom de kan användas från -70 ºC, de kan även vara helt osynliga genom att vara transparenta.

Dämpande smörjfetter

Mycket bättre dämpande känsla till er rörelse över hela ytan. Smörjfetter, smörjoljor eller dispersioner kommer därför vara mer effektiva i fall där stötbelastning och glidrörelser.

Ni kan tänka er att kvalitet och kvantitet av fasta ämnen har en stor roll… Det stämmer men även förtjockningsmedlet för smörjfetter kommer vara essentiellt för att absorbera oljud.

Polyurea förtjockare kommer att ge er en fantastisk dämpande känsla i glidrörelse medans komplexförtjockare tack vare deras höga skjuvningsstabilitet över tid kommer vara perfekt för växlar och ställdon. Slutligen, det rätta valet av basoljeviskositet kommer också spela en stor roll i att absorbera oljud.

Lösningar för nästan alla oljud

På BECHEM tar vi dessa problem väldigt allvarligt med våra torra smörjmedel, Berucoat AK serien och våra smörjfetter Berulub FR serien, Berulub FH serien och Berusoft serien.

Vill ni veta mer?

Kontakta oss