Formningsteknologi

Tråddragning

Koppartrådssmörjmedel utvecklat för dragning av koppartråd i stavnedbrytningssystem och tråddragningsprocesser. Tråddragningssmörjmedlen i BECHEM Unopol- och Berudraw-serierna tillhör de ledande globala varumärkena inom trådproduktion och -bearbetning. Deras utmärkta dragningsprestanda och livslängd tillfredsställer trådtillverkare över hela världen. Genom kontinuerlig forskning och utveckling säkerställer BECHEM högsta kvalitet och produktivitet för alla applikationer inom det krävande området för trådtillverkning.

BECHEMs Unopol- och Berudraw-sortiment är globalt eftertraktade smörjmedel för tråddragningsprocesser av koppar- och aluminiumlegeringar. Dessa avancerade smörjmedel ger överlägsen smörjförmåga och säkerställer utmärkt ytfinish för dragna trådar. Det dynamiska tillsatspaketet förlänger även smörjmedlets och dragmatrisens livslängd.

Rördragning

Dragningsprocessen för kopparrör har många viktiga faktorer som påverkar kvaliteten och precisionen hos formade rör, såsom formvinkel, draghastighet, reduktionsförhållande, effektiv smörjning etc. Exakta driftsparametrar kan minska ojämn deformation och överdriven restspänning, vilket förhindrar inneboende defekter, ytsprickor och rynkor.

Under dragningsprocessen när kopparröret passerar genom dragdynan och över den “inre diametern (ID)”-dornen, sträcker sig ytan på röret i stor utsträckning. Smörjning spelar en avgörande roll för att minimera friktion och temperaturhöjning vid arbetsytan för att uppnå högre processeffektivitet och produktkvalitet.

Smörjmedlet behöver minska friktionen och hantera temperaturen genom att bilda en fjädrande film som tål höga yttryck mellan arbetsstycket och dragverktyget.

Kallformningsprocesser

Extremt yttryck mellan verktyg och arbetsstycke kräver högpresterande avskiljningsmedel som kan bygga upp tryckbeständiga skikt under kallformningsprocessen såsom stansning och stansning för att förhindra för tidigt slitage, nötning eller till och med brott på verktygen.

BECHEMs utbud av kallformningsoljor har utvecklats efter att ha grundligt förstått kundens krav och därefter samarbetat med maskintillverkare för överlägsen produktfunktion. Berudraw och Beruforms sortiment av specialvätskor från BECHEM för stansning och stansning är kostnadseffektiva, miljövänliga och ger överlägsen ytfinish.

Vill ni veta mer?

Kontakta oss